Říjnové aktuality

Měsíc říjen přináší spoustu novinek, tak se na ně pojďme podívat.   NewsletterJsem si vědomá, že vás tak trochu zanedbávám, co se týče zajímavých článků, informací, novinek aakcí. Takže jsem se rozhodla to změnit. Od října vám ode mě budou chodit pravidelně 2 Newslettryplné skvělých, užitečných informací a věřím, že...

Vitamín D3 – Sluníčko v kapslích

Kam nemůže Slunce, tam musí doktor S ubývajícími slunečními paprsky začínají paralelně ubývat nejen úsměvy a dobrá nálada, ale naše tělo má k dispozici i mnohem méně Vitaminu D3, který z jeho paprsků můžeme čerpat. Déčko (neboli kalciferol) má velmi důležitý vliv na výstavbu kostní tkáně, ovlivňuje imunitní systém, podporuje...

Říjnový herbář

Léto už oficiálně odevzdalo žezlo podzimu. Převážná část rostlin už ztratila listy, květy i plody a stahuje mízu ke kořenům. My se tentokrát primárně vyhneme ucpaným nosům, rýmám, nachlazením a souvisejícím podzimním chmurům, a budeme se celý měsíc věnovat tématu, které naopak náladu dokáže většinou značně zvednout a tím je...

Podcast se mnou #1 – O epigeneticke fytoterapii

Měla jsem tu čest být hostem Péťy v podcastu PEŤKY TALKY, kde jsme si povídaly o epigenetické fytoterapii. Pokud stále tápete, co si pod tím představit, tak si ho rozhodně pusťte! Odhalíme vám, jak taková epigenetická fytoterapie funguje a jak dokáže lidem pomáhat. Pokud se zajímáte o alternativní léčení chronických...

Čím nahradit lepek a laktózu?

Myslíte si, že jste bez pšenice a běžného kravského mléka nahraní? Vůbec ne! V dnešní době se nabízí tolik alternativ, že než je všechny vyzkoušíte tak už nebudete vědět, jak chutnaly ty první :-D Ne, teď vážně. Alternativních výrobků je dnes opravdu mnoho, a navíc už jsou i velmi dostupné –...

Čím nahradit cukr?

Bílý cukr už nepoužívám ke slazení léta. A to i přesto, že miluju sladkou chuť a všechny ty bábovky, palačinky, koláče, muffiny, cheescaky, pudinky apod. Jak to tedy dělám? A proč se bílému cukru vyhýbám? Tak především proto, že nemá žádnou výživovou hodnotu a jsou to jen prázdné kalorie, které...

7 dní bez jídla aneb jak jsem držela půst

Celý minulý týden jsem nejedla. Jaké to bylo, jak jsem to mohla přežít a jak z toho ještě ke všemu můžu mít radost? Dostávám na toto téma mnoho dotazů, a proto jsem se rozhodla sepsat, co mě k půstu vedlo a jak celý týden probíhal. Proč dobrovolně nejíst? Vynechám-li nespočet zdravotních...

6 tipů, jak zvládnout změnu stravy

  Jak na to? Odkud začít, co udělat jako první? Sama jsem si hledáním vhodné stravy prošla. Zjednodušte si cestu a inspirujte se mými 6 tipy. Vyzkoušeno za vás. :-) Ujasněte si, PROČ chcete stravu změnit. Jakou máte motivaci? Je to kvůli zdraví, kvůli tomu, že chci zhubnout či přibrat,...

6 bariér na cestě ke zdravé stravě a jak s nimi zatočit

Velmi často se ve své praxi setkávám s předsudky týkající se zdravého stravování. Tak se na ně pojďme podívat z blízka.   Zdravé jídlo chutná hnusně Každé jídlo na světě může být buď dobré, anebo naopak. Ať už zdravé je, nebo není. Vše záleží na použitých surovinách, přípravě a také koření či...

Jste si jistí, že jíte zdravě?

Nedávno jsem viděla statistiku, kde Češi získali prvenství v počtu obézních lidí na světě. To asi není nic, čím bychom se chtěli chlubit. Nejen, že obezita je řekněme pro mnoho lidí neestetická, ale hlavně se jedná o nemoc, kterou je třeba řešit. Když jsem si pak zpětně promítala běžnou stravu klientů...

Umění se rozhodnout

  Dříve jsem si velmi často kladla otázku, podle čeho se mám rozhodovat. Co když se rozhodnu pro A a pak zjistím, že to nebylo správně a budu toho litovat, nebo si přinejmenším budu říkat, že B by bývalo bylo možná lepší? Nebo nebylo? Sakra, jak na to přijít? To...

Jak na stres?

  Se stresem se převážná většina z nás potýká každý den. Je to určité napětí nebo tlak v těle, a to návaznosti na fyzickou či psychickou zátěž. Z pohledu epigenetiky se jedná o jeden z nejsilnějších faktorů, které ovlivňují naše zdraví. (Pokračování textu…)

9 tipů, jak se neuhnat, (nejen) když seš na vlastní noze

  Vcelku nedávno jsem opustila korporátní prostředí, ve kterém jsem byla asi 11 let. Je to něco, co jsem už dlouho chtěla, postavit se na vlastní nohy, mít svobodu v tom, co dělám a jak to dělám. Hurá! Každopádně s tím přišla i velká porce zodpovědnosti. (Pokračování textu…)

Jak vypadá konzultace?

Protože se mě velmi často dotazujete, jak vypadá konzultace, jakým způsobem testuji, co vše se nechá zjistit, co je výstupem a jak dlouho to všechno vlastně trvá, tak jsem se rozhodla Vám na tyto otázky odpovědět, aby bylo vše jasné. (Pokračování textu…)

Jak na nadýmání?

  Každý z nás asi zažil pocit, kdy měl břicho jako balón a jediné, co si přál, bylo tak trochu „ujít“, aby si ulevil. Jenže co s tím, když to není tak úplně možné nebo ideálně, jak tomu úplně předejít. Pro ty z Vás, které tato společensky ošemetná záležitost trápí,...

Pryč s cukrem, seznamte se s panelou!

  O tom, že je bílý cukr tzv. bílý zabiják, protože nám způsobuje celou řadu závažných onemocnění, už dnes jen málokdo pochybuje. Otázkou ale je, jak se mu vyhnout a čím ho nahradit. Zdravých alternativ slazení je dnes už celá řada. Jednou, méně známou, je také panela, a tu bych...

Jak na horečku?

  Nedávno jsem narazila na článek v novinách hlásající, že léky na horečku zabijí desítky Čechů ročně z důvodu selhání jater. Je pravdou, že pacient by musel požít zhruba 20 tabletek Paralenu, Coldrexu, Valetolu apod., popř. jejich kombinaci, což není málo, na druhou stranu už jste někdy přemýšleli nad tím,...

Co chci, to mám aneb zákon rezonance v praxi

  Zákon rezonance znamená to, že si díky energetickému poli, které nás obklopuje, do našeho života přitahujeme věci, které jsou na stejné frekvenci s tím, co vysíláme my sami prostřednictvím našich myšlenek, přání, pocitů a přesvědčení. To znamená, že všechno, co se nám děje, odráží nás samotné, naše radosti, ale i...

Testování potravin má mnoho podob

  Jsem od přírody značně zvědavá, a tak mě logicky zajímá i to, jak dělá věci konkurence. Proto se čas od času vydám na výzvědy. Jednoho dne na mě na Facebooku vyběhla akční nabídka ohledně měření bazálního metabolismu s individuálním doporučením toho, co jíst za účelem zhubnout, vylepšit si kondici či...

Znáte zázrak jménem kokosový olej?

  Kokosový olej je jednou ze superpotravin a rozhodně né nadarmo. Je složen z 92% z nasycených mastných kyselin jako kyselina kaprylová, kyselina kaprinová a především kyselina laurová, které je také obsažena v mateřském mléce. Tyto nasycené mastné kyseliny se však vůbec nepodobají těm v mase nebo ostatních rostlinných olejích...