BUBLANINA se švestkami a mákem

Podzim je plný švestek, tak toho pojďme využít. Vyzkoušejte jednoduchý recept na bublaninu.

 
Co budete potřebovat?

230 g mouky Adveni nebo Jizerka

150 g medu

150 g kokosového oleje

3 vejce

špetka soli

4 lžíce horké vody

2 lžíce citrónové šťávy

1 lžička prdopeče

švestky

mletý mák

 

Postup:

Rozmícháme žloutky s medem, z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme vodu, citrónovou šťávu, olej a sůl a důkladně promícháme. Přidáme prášek do pečiva a mouku. Nakonec jemně přimícháme sníh a vylijeme do formy s pečicím papírem. Poklademe vypeckovanými a pokrájenými švestkami a posypeme mletým mákem. Pečeme v menší formě cca 20×25 cm zhruba 20 minut při teplotě 180 °C.

TIP 🙂
  • Místo švestek můžeme použít libovolné ovoce a posypat třeba skořicí.
Ať vám chutná.

Miluji zdravý životní styl. Mou největší vášní je epigenetika, která naprosto změnila můj život. Díky tomu dnes vím, jak sebe a své nejbližší udržet ve zdraví a jaké potraviny jsou pro každého z nás ty nejvhodnější. Ukazuji lidem, jak vzít zdraví do vlastních rukou a být sami sobě lékařem. Jsem autorkou e-booku zdarma 9 tipů, jak si udržet či navrátit zdraví aneb epigenetika v praxi a také Kuchařky #bezcukru #bezlepku #bezlaktózy . Můj příběh si můžete přečíst zde >>.

Odeslat komentář

BROMELAIN - ananas nejen do Piňa Colady!
Petra Ch. - stres, bolest očí a kloubů, říhání