VDOLKY s parádou bez cukru, bez lepku, bez laktózy

  • Home
  • Články
  • VDOLKY s parádou bez cukru, bez lepku, bez laktózy

Jaro je období masopustů a ty mám spojení se vdolkami. A tak vám dnes přináším jejich odlehčenou variantu – vdolky bez cukru, bez lepku a bez laktózy.

 
Co budete potřebovat?
250 ml rostlinného nebo bezlaktózového mléka
1 vejce
2 PL medu
½ kvasnic
½ ČL soli
1,5 PL oleje
325 g mouky Jizerky
povidla nebo marmeláda bez cukru
kokosová šlehačka
 
Postup:
Mléko ohřejeme. V misce utřeme med s vejcem a přidáme půlku teplého mléka, kam nadrobíme kvasnice a zamícháme do rozpuštění. Necháme cca 10 minut vzejít a přidáme zbytek ingrediencí a mléka. Vymísíme těsto. Uděláme vdolky a necháme vykynout. Osmažíme v hrnci s olejem. Podáváme ozdobené povidly nebo marmeládou bez cukru a kokosovou šlehačkou. 
 
TIP 🙂
  • Pokud seženete tvrdý bezlaktózový tvaroh, můžete jím vdolky posypat.
Ať vám chutná.

Miluji zdravý životní styl. Mou největší vášní je epigenetika, která naprosto změnila můj život. Díky tomu dnes vím, jak sebe a své nejbližší udržet ve zdraví a jaké potraviny jsou pro každého z nás ty nejvhodnější. Ukazuji lidem, jak vzít zdraví do vlastních rukou a být sami sobě lékařem. Jsem autorkou e-booku zdarma 9 tipů, jak si udržet či navrátit zdraví aneb epigenetika v praxi a také Kuchařky #bezcukru #bezlepku #bezlaktózy . Můj příběh si můžete přečíst zde >>.

Odeslat komentář

Eliška - bolesti břicha, špatné zažívání, vyčerpání, nepravidelná menstruace
RHODIOLA - jaro bez únavy a stresu