Jaro je období masopustů a ty mám spojení se vdolkami. A tak vám dnes přináším jejich odlehčenou variantu – vdolky bez cukru, bez lepku a bez laktózy.
Co budete potřebovat?
250 ml rostlinného nebo bezlaktózového mléka
1 vejce
2 PL medu
½ kvasnic
½ ČL soli
1,5 PL oleje
325 g mouky Jizerky
povidla nebo marmeláda bez cukru
kokosová šlehačka
Postup:
Mléko ohřejeme. V misce utřeme med s vejcem a přidáme půlku teplého mléka, kam nadrobíme kvasnice a zamícháme do rozpuštění. Necháme cca 10 minut vzejít a přidáme zbytek ingrediencí a mléka. Vymísíme těsto. Uděláme vdolky a necháme vykynout. Osmažíme v hrnci s olejem. Podáváme ozdobené povidly nebo marmeládou bez cukru a kokosovou šlehačkou.
TIP 🙂
- Pokud seženete tvrdý bezlaktózový tvaroh, můžete jím vdolky posypat.
Ať vám chutná.